thumbnail_IMG_5218

Hondengedragsdeskundige

Een hondengedragsdeskundige is iemand die er voor jou en voor je hond is. Die luistert naar waar jullie tegen aan lopen en waar jullie aan willen werken. Ook ziet een hondengedragsdeskundige meteen wat er aan de hand is en waar het eventueel mis gaat.

Het kan zijn dat jullie dit probleem al vanaf begin af aan hebben samen of misschien iets wat er in de loop der tijd is ingeslopen. Wat het probleem ook is we gaan er samen aan werken om dit weer te verhelpen!

Ik als hondengedragsdeskundige vind het erg belangrijk om tijdens de intake langs te komen, zodat ik gelijk zie wat het probleem is waar jullie tegen aan lopen, maar ook om gelijk te zien hoe jullie met elkaar omgaan en hoe jullie op elkaar reageren. Aan de hand hiervan kan ik vaak zeggen waar we aan moeten gaan werken en wat we moeten gaan doen.

Wanneer een hondengedragsdeskundige inschakelen?

Wanneer je echt niet meer weet wat je met je hond aan moet of wanneer je meer dingen wilt leren over je hond!

Het is mogelijk dat je hond ongewenst gedrag laat zien waar je helemaal klaar mee bent maar ook niet weet wat je er mee moet doen. In zo een geval is het belangrijk dat je een hondengedragsdeskundige inschakelt. Het is belangrijk dat er naar jullie probleem word gekeken en dat we dit probleem aanpakken. Bijvoorbeeld: je kunt je hond niet meer normaal uitlaten want hij wilt overal aan snuffelen en trekt je mee of hij valt uit naar andere honden die voorbij lopen! Of wanneer hij vervelend naar je bezoek blijft blaffen en springen. Het kan echt van alles zijn! Het belangrijkste is dat hond en baasje weer vertrouwen krijgen in elkaar.

Wat ook mogelijk is, is wanneer jij en je hond helemaal nog niet klaar zijn met trainen en elkaar beter willen leren begrijpen. Dan is het ook mogelijk om een hondengedragsdeskundige in te schakelen! Leuk om samen te trainen en nieuwe dingen te leren en te oefenen. Dit is ontzettend goed voor vertrouwen van het baasje in de hond en van de hond in het baasje!